Zorgvuldige installatie
Actief in heel Nederland
Vrijblijvend en eerlijk advies bij u op locatie

Investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie

De Nederlandse overheid stimuleert bedrijven en instellingen om te investeren in energie-efficiënte bedrijfsmiddelen door middel van onder meer de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Milieu investeringsaftrek (MIA). De EIA is een fiscale aftrekpost voor investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen. De MIA is een combinatie van een fiscale aftrekpost en een versnelde afschrijving voor milieubesparende bedrijfsmiddelen.

zonnepanelen led-verlichting infraroodverwarming

Fiscale voordelen

Met LED-verlichting komt u meestal voor subsidie in aanmerking. Het subsidievoordeel van de EIA bedraagt 14% over de hoogte van de investering. Dit komt natuurlijk bovenop de besparing van energiekosten die u met LED realiseert. U kunt tevens EIA aanvragen voor het verbeteren van de energieprestatie van een bestaand bedrijfsgebouw. Het geheel aan maatregelen kan voor EIA-subsidie in aanmerking komen wanneer het energielabel van het gebouw stijgt naar B of wanneer het energielabel met twee stappen stijgt, bijvoorbeeld van energielabel E naar C.

Komt u in aanmerking voor subsidie LED verlichting?

Afhankelijk van de mate van energie- en milieubesparing van uw project zijn er mogelijk aanvullende subsidieregelingen. Mast ProjectZ helpt u graag bij het uitzoeken van lokale subsidiemogelijkheden en kan u ondersteunen bij de aanvraag.

Wilt u ook besparen op uw energierekening?