Zorgvuldige installatie
Actief in heel Nederland
Vrijblijvend en eerlijk advies bij u op locatie

Warmte

Infraroodstraling is een natuurlijke manier van warmteoverdracht, vergelijkbaar met de warmte van de zon. De zon verwarmt de aarde door infraroodstraling en de aarde geeft de opgenomen warmte vervolgens af aan de lucht. Zo werkt infraroodverwarming ook. De straling van de verwarming bereikt objecten, zoals de vloer, muren, meubels en personen. Deze straling wordt ervaren als warmte. Vervolgens geven de objecten en personen de warmte weer af aan hun omgeving.

Met infrarood verwarmt u dus vierkante meters en geen kubieke meters. Hierdoor is de werking extra effectief en wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd. Infraroodverwarming maakt gebruik van elektriciteit in plaats van gas. De gasprijzen zijn hoog en gas wordt – net als alle andere fossiele brandstoffen – schaars en duurder. Bovendien is het energierendement van infraroodstraling vele malen hoger dan het rendement uit gas. Door de gelijkmatige warmteverdeling voelt infraroodverwarming ook bij lage temperaturen zeer comfortabel aan.
De combinatie van al deze factoren zorgt al snel voor een besparing van 10 tot 15% op uw energiekosten. 

zonnepanelen led-verlichting infraroodverwarming

Techniek

Infrarood-panelen hebben een vlakke plaat van glas, keramiek of metaal met daarin een halfgeleider. Aan de achterkant van de platen zit meestal isolatie om warmteverlies aan de achterzijde te beperken. Door het paneel aan te sluiten op een stopcontact gaat er stroom lopen door de halfgeleider. Die wordt warm en begint binnen enkele minuten infrarode straling uit te zenden. De warmtestraling verwarmt de oppervlakken en materialen die worden aangestraald. 

zonnepanelen led-verlichting infraroodverwarming
zonnepanelen led-verlichting infraroodverwarming

Hoe werkt infraroodverwarming ten opzichte van een elektrische kachel?

Bij een elektrische kachel wordt de lucht verwarmd. Via de lucht worden vervolgens de objecten en materie verwarmd. Om het effect hiervan te ervaren zal eerst alle lucht in de ruimte moeten worden verwarmd. Vooral bij hoge ruimten kost dit veel elektriciteit. Bovendien verdwijnt opgewarmde lucht gemakkelijk door een openstaande deur of raam. Hoe werkt infraroodverwarming dan? Infrarood-panelen hoeven niet eerst de lucht op te warmen en zijn daardoor veel efficiënter in stroomgebruik.

Wilt u ook besparen op uw energierekening?