Zorgvuldige installatie
Actief in heel Nederland
Vrijblijvend en eerlijk advies bij u op locatie

Soorten infraroodverwarming

Bij soorten infraroodverwarming maken we onderscheid tussen korte golf en lange golf.

zonnepanelen led-verlichting infraroodverwarming

Korte golf

De korte golf verwarming herkent u aan het rode licht dat zij uitstralen. Infraroodverwarming waarbij gebruik wordt gemaakt van korte golf, geeft bij inschakeling direct warmte zonder opwarmtijd. Door de korte golf straling kan de warmte niet ‘wegwaaien’ en dat maakt deze vorm zeer geschikt voor buitenverwarming. Daarnaast is korte golf infraroodverwarming interessant voor het verwarmen van werkplekken in hoge hallen, loodsen en werkplaatsen.
Het benodigde wattage voor het verwarmen met korte golf verwarming is afhankelijk van de plek waar het toegepast wordt en de omgeving hiervan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoogte, tocht en wind. Een gemiddelde vuistregel die men hanteert is 1500-2000 Watt voor 25 vierkante meter. Wilt u precies weten wat er bij uw situatie past, neem dan contact met ons op.

zonnepanelen led-verlichting infraroodverwarming
zonnepanelen led-verlichting infraroodverwarming

Soorten infraroodverwarming modellen

Infraroodverwarming is in veel verschillende vormen en modellen verkrijgbaar. Infraroodstralers, -panelen en -lampen. Inbouw, staand of hangend aan het plafond of aan de muur. Allerlei kleuren, bedrukt met afbeeldingen, glanzend, mat of zelfs in de vorm van een verwarmde badkamerspiegel. De mogelijkheden zijn ruim en door de innovatieve ontwikkelingen op dit gebied, komen er ook steeds toepassingen bij. Wij vertellen u graag alles over de soorten infraroodverwarming en de mogelijkheden die deze in uw situatie bieden.  

Wilt u ook besparen op uw energierekening?