Zorgvuldige installatie
Actief in heel Nederland
Vrijblijvend en eerlijk advies bij u op locatie

Zonlicht is gratis

Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Deze energie is gratis, duurzaam en onuitputtelijk. Ter illustratie: De hoeveelheid zonne-energie die in een jaar op de aarde valt, is meer dan wij ooit uit alle fossiele grondstoffen op aarde (zoals olie, kolen en gas) zullen kunnen halen. In vergelijking met andere vormen van duurzame energie, zoals windenergie en biomassa, is zonne-energie zeer geschikt voor thuisgebruik. Maar hoe werken zonnepanelen nu precies? 

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneel bestaat uit meerdere zonnecellen. Om licht door te laten naar de zonnecellen en de zonnecellen te beschermen, is de bovenzijde van een zonnepaneel voorzien van gehard glas. 

Als er licht op een zonnecel valt, ontstaat er elektriciteit. De elektriciteit die wordt opgewekt door zonnepanelen is gelijkstroom en dat is in de meeste gevallen niet geschikt voor direct gebruik.  De omvormer(s) van de zonnepanelen zetten deze gelijkstroom om in de gebruikelijke 230 Volt wisselstroom die u thuis ook gebruikt.

Er zijn veel verschillende merken en modellen omvormers en het is van belang om voor ieder systeem de juiste omvormer te vinden, het is tenslotte het hart van uw installatie. Mast-ProjectZ beoordeelt uw situatie en stelt de optimale systeem configuratie samen. In goed overleg bepalen we waar de omvormer komt te hangen en wat de slimste kabel route is. Mast-ProjectZ levert alleen maar topmerken van A-kwaliteit zoals o.a.: SolarEdge, Huawei en SMA. De A-kwaliteit panelen die wij aanbieden zijn de zonnepanelen van LG en DMEGC.

zonnepanelen led-verlichting infraroodverwarming

Wilt u ook besparen op uw energierekening?